Прес-центр13 квітня 2022, 07:04

Пожежні врятували 21 людину, газовики полагодили одну з ділянок, відновлювальні роботи продовжуються під російськими обстрілами, збито ворожий гелікоптер, – Сергій Гайдай

«Пожеж в житловому фонді та на об’єктах інфраструктури стільки, що рятувальники ледве встигають. Головний акцент – витягти людей і локалізувати полум’я. Вчора на Луганщині працювали 15 бригад ДСНС – півсотні діб без вихідних та майже без сну. Але 21 врятована людина за вівторок цього варта», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай 13 квітня зранку.

Ворогом завдані удари по Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Кремінній, Новодружеську, де, на жаль, загинула людина. Мають пошкодження ще десять домівок.

«Продовжуються відновлювальні роботи, наскільки це можливо. Зокрема, аварійна бригада Лисичанського МРУЕГГ повернула газопостачання у частину міста. До речі, вчора газовики отримали від Міжнародного Комітету Червоного Хреста необхідні матеріали для ремонтних робіт. Втім, за останні два дні росіяни пошкодили дуже багато. 24 тисячі сімей водночас лишились газу, а 50 – світла, знеструмлені декілька насосних станцій. Волонтери та поліція розвозять населенню питну воду, рятувальники – технічну», – додав начальник обласної військової адміністрації.

Щодо ситуації на лінії фронту Сергій Гайдай поінформував – на території Луганської та Донецької областей за минулу добу відбито шість атак ворога, знищено дві одиниці автомобільної техніки та три артилерійські системи противника. Підрозділи ПВО збили один вертоліт та два безпілотних літальних апарата ворога.