Прес-центр1 червня 2021, 15:06

«Позиція Президента та Уряду — діти в Україні мають жити й зростати у благополучних сім’ях» - відбулась Всеукраїнська нарада з питань захисту прав дітей

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у Всеукраїнській нараді з питаньзахисту прав дітей під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля врежимі відеоконференц зв`язку.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна наголосила, що наразі державою реалізуються системні заходи із дотримання прав дітей та створення  комфортних умов для їх життя та освіти. Вона зазначила, що перша леді України Олена Зеленська робить усе заради розширення інклюзивних зон у місцях загального користування тощо. Також її вагомим внеском є перегляд самої концепції шкільного харчування, створення умов для впровадження здорової їжі у закладах освіти.

Марина Лазебна доповіла, що через минулорічний локдаун українські діти були позбавлені санаторного оздоровлення. Цього року в Уряді є план на оздоровлення 1,2 млн дітей, з Держбюджету на ці заходи виділено понад 1 млрд гривень.

Вона підкреслила, що одним з найважливіших постулатів дотримання прав дитини  є збереження інституту сім’ї. Саме для цього впроваджується система раннього втручання та соціальної допомоги сім’ям, які опинились у скрутних життєвих обставинах.

«Позиція Президента, Уряду та нас усіх — діти в Україні мають жити й зростати у благополучних сім’ях. Діти з інвалідністю мають отримати можливість якісного інклюзивного навчання, або за необхідності високоспеціалізованого навчання та реабілітації. Громади найближче до дітей, тому вони краще розуміють ситуацію. Держава зі свого боку має створювати відповідну політику й забезпечувати джерела й фінансування підтримки дітей», — відзначив Глава Уряду.