Прес-центр29 травня 2017, 12:05

170 мешканцям Луганщини призначено одноразову матеріальну допомогу із обласного бюджету

25 травня 2017 року в облдержадміністрації проведено засідання обласної комісії з надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів з обласного бюджету. Участь у заході взяли голова комісії, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, заступник голови комісії Елеонора Поліщук та члени комісії.

На розгляд було винесено 170 справ мешканців міст і районів Луганської області. Усім заявникам надано відповідну допомогу на загальну суму 539 тис.грн. Розмір допомоги визначається, виходячи зі ступеня важкості життєвої ситуації кожної особи. У рамках комісії допомога призначена учасникам АТО, двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, тяжко хворим особам, у тому числі, внутрішньо переміщеним особам. За допомогою до облдержадміністрації звернулися мешканці Біловодського, Марківського, Сватівського, Станично-Луганського, Старобільського, Троїцького районів, а також міста Сєвєродонецька.

Матеріальна допомога надається громадянам, які постійно проживають в Луганській області та опинились у скрутному матеріальному становищі через тривалу хворобу, стихійне лихо, втрату близьких родичів тощо, за рахунок коштів обласного бюджету. Допомога надається не більше одного разу на рік з урахуванням доходів, матеріального становища заявників та їх сімей, причин скрутного матеріального становища та потреби в допомозі, а також виходячи з можливостей обласного бюджету.

 

Питання про надання одноразової грошової допомоги розглядається комісією за підсумками особистого прийому голови облдержадміністрації або його заступників.

 

Сума допомоги визначається спеціально створеною комісією в кожному конкретному випадку на підставі наданих документів:

 

заяви на ім’я голови обласної комісії з надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету із зазначенням обставин, причин звернення за допомогою;

довідки за місцем реєстрації про склад сім’ї, засвідченої відповідною житлово-експлуатаційною організацією або органом самоорганізації населення (оригінал) (для внутрішньо переміщених осіб – копії довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб);

документу, який підтверджує обставини, з якими пов’язана необхідність надання грошової допомоги (довідка лікарняної установи, органу внутрішніх справ, акт обстеження житла (за наявності – акт про пожежу або акт про руйнування житла), тощо);

копії паспорта й ідентифікаційного коду заявника;

довідок про доходи всіх членів родини за останні шість місяців (оригінал).

 

Для вирішення питання про надання матеріальної допомоги необхідно надати зазначені документи обласній державній адміністрації особисто (каб. 101) або поштою за адресою: просп. Центральний, 59, м. Сєвєродонецьк Луганської області, 93406.