Прес-центр5 грудня 2018, 09:12

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Щороку 3 грудня Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На долю осіб з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Усунення бар'єрів на шляху до самореалізації осіб з інвалідністю, гарантування доступу до гідних умов проживання на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення осіб з інвалідністю, які перебувають на повному державному утриманні, створення для них гідних умов життя, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в основних сферах життя та суспільства.

В закладах соціальної сфери де цілодобово перебувають особи з інвалідністю проведено різні заходи, для приділення уваги та підтримки.

Результатом спільної роботи влади та громадських організацій стає поступове впровадження європейських стандартів життя для цієї категорії громадян, їх інтеграція у сучасне суспільство.

 

Віталій Вознюк