Прес-центр9 листопада 2015, 08:11

Акція «Випускник-2015» на Новопсковщині

Для старшокласників з усією гостротою постало одне з найважливіших життєвих питань – куди згодом іти навчатися? Цим переймаються як школярі, так і їхні батьки, адже вибір майбутньої професії ? це основний фактор, що впливає на подальше життя людини. Якщо хлопці та дівчата не помиляться у виборі спеціальності на початку життєвого шляху, то в майбутньому їх чекатиме улюблена робота, яка дасть і моральне, і матеріальне задоволення. Така ідилія є однією зі складових поняття «щастя». Деякі люди з дитинства мріють стати професіоналами в певній сфері діяльності і досягають мети впродовж життя. Одначе таких дуже мало, одиниці. Більшість, зазвичай, не можуть самостійно розібратися у собі, своїх бажаннях, здібностях, нахилах. Яку професію обрати? Надати перевагу вищій чи професійно-технічній освіті? У якому навчальному закладі краще отримати потрібну спеціальність? Це далеко не повний перелік запитань, які хвилюють сьогоднішніх випускників.

 

Допомогу у виборі професійного життєвого шляху учнівській молоді надають спеціалісти служби зайнятості. Задля цього протягом вересня-жовтня Новопсковським районним центром зайнятості проведена профорієнтаційна акція «Випускник – 2015». Метою акції є надання школярам інформації про світ професій, допомога у професійному самовизначенні.

 

Під час акції «Випускник – 2015» старшокласники ознайомилися із послугами, які надає служба зайнятості молоді, обговорили умови вибору майбутньої професії, проаналізували потреби сучасного ринку праці. Також дізналися про робітничі професії, за якими можливе навчання за сприяння служби зайнятості та пройшли експрес-діагностування за методикою Д.Голланда для визначення сумісності особи з тим чи іншим професіональним середовищем.

 

Проведені заходи в рамках акції для дітей були цікавими та корисними, вони відкрили для себе світ нових спеціальностей та професій, почали серйозно  задумуватися над вибором професії, отримали відповіді, які допоможуть вірно обрати  майбутню професію і досягти життєвих успіхів.

 

Акція «Випускник – 2015» на Новопсковщині відбулася у 14 загальноосвітніх навчальних закладах району, серед яких 9 загальноосвітніх шкіл I–III ступенів та 5 загальноосвітніх шкіл I–II ступенів. Заходами акції охоплено 410 учнів 9 та 11 класів.

 

Дуже нелегким є шлях до правильного професійного самовизначення молодої людини. Але фахівцям служби зайнятості дуже приємно, що сьогоднішнє молоде покоління покладається на їх допомогу. Центри зайнятості ніколи не залишаються осторонь проблем тих, хто стоїть на порозі складного вибору – вибору професії.

 

За інформацією Новопсковського районного центру зайнятості