Прес-центр21 серпня 2018, 10:08

Андрій Рева: Допомогу ЮНІСЕФ українським дітям у такий складний для держави період важко переоцінити

20 серпня Міністр соціальної політики України Андрій Рева зустрівся із Головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованною Барберіс. Цього разу темою зустрічі стало не чергове обговорення втілення спільних проектів щодо допомоги українським дітям, - як відомо основним партнером ЮНІСЕФ є саме Міністерство соцполітики, - а закінчення каденції пані Барберіс на посаді Голови Представництва Фонду в Україні.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) протягом багатьох років приділяє значну увагу Україні з метою реалізації у нашій державі програм та проектів у пріоритетних сферах охорони дитинства. Міністерство соціальної політики , як відповідальний за формування політики забезпечення прав дітей, тісно співпрацює з ЮНІСЕФ.

«Ви залишаєте в Україні про себе дуже гарну пам'ять, - зазначив Міністр соціальної політики України Андрій Рева. – І Україна, зрозуміло, була не просто етапом у Вашому житті, адже Ви працювали тут у важкий, переломний для неї період. І, повірте, наші люди цінуватимуть те, що ви зробили для України, для її дітей. Дякую Вам за це».

Джованна Барберіс також подякувала команді Міністерства за лідерство.

«Без сумніву, завдання, що нам доводилось виконувати, надзвичайно складні, - сказала представник ЮНІСЕФ,- але важливо те, що є політична воля, що керівництво державою по-справжньому переймається проблемами дітей. Для нас співпраця з Міністерством соціальної політики України була чудовим партнерством. У моєму серці назавжди залишатимуться українські діти, і де б я не була, я буду хвилюватись за їхні долі».

На знак продуктивного, якісного партнерства Міністр Андрій Рева вручив Джованні Барберіс грамоту Міністерства та символічний сувенір.

Слід зазначити, що одним із перших законодавчих актів незалежної України була ратифікація Конвенції ООН про права дитини (27 вересня 1991 року). Сьогодні ж одним із пріоритетних напрямків співпраці з ЮНІСЕФ є експертна, методична та технічна підтримка захисту прав дітей в процесах деінституціалізації та децентралізації в Україні. Скажімо, служби у справах дітей діють уже у 83 об’єднаних територіальних громадах.

Важливо, що в умовах бойових дій на сході діяльність ЮНІСЕФ спрямована на забезпечення прав та потреб дітей на сході України, зокрема необхідним залишається надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним сім’ям з дітьми. Крім того ЮНІСЕФ надає психосоціальну підтримку та проводить тренінги для дітей та сімей, котрі безпосередньо постраждали внаслідок окупації українського Сходу.

 

За матеріалами Міністерства

соціальної політики України