Прес-центр27 листопада 2015, 15:11

АНОНС. 16 днів проти насильства на Луганщині. Відбудеться засідання «круглого столу» щодо протидії ґендерному насильству в умовах військового конфлікту

30 листопада 2015 року у приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (проспект Радянський 59, м. Сєвєродонецьк, 3-й поверх) з 10.00 до 12.30 відбудеться засідання «круглого столу» за темою: «Ґендерно-обумовлене насильство (ҐОН) в умовах військового конфлікту на сході України: виклики та інструменти протидії».

 

Участь у заході візьме Директорка Департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Наталія Федорович, представники(-ці) Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Фонду народонаселення ООН (ФН ООН) в Україні, МБФ «Український жіночий фонд» та МБФ «Українська фундація громадського здоров’я». Учасники представлять масштабний гуманітарний проект, який реалізується в 5 областях України, у тому числі, в Луганській області. До участі у засіданні «круглого столу» також запрошені провідні експерти(-ки) та громадські активісти(-ки), які працюють з тематикою ґендерно-обумовленого насильства (ҐОН) в Луганській області.

 

Під час засідання учасники(-ці) обговорять теми ризику зростання ґендерно-обумовленого насильства в Луганській області в умовах військового конфлікту та інструментів його протидії з боку державної, обласної влади, міжнародних та українських неурядових організацій. Планується також представити програму заходів, які відбудуться в Луганській області в рамках глобальної щорічної акції «16 днів проти насильства».

 

            Запланований наступний розклад заходу:

 

10.00 - 10.15 – Початок засідання «круглого столу». Привітальне слово з нагоди старту «круглого столу» та глобальної щорічної акції «16 днів проти насильства», яка відбуватиметься з 25 листопада по 10 грудня 2015 року – Наталія Федорович, Директорка Департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України;

 

10.15 - 11.00 – Представлення проекту «Протидія гендерно-обумовленому насильству на сході України», який реалізується Фондом народонаселення ООН (ФН ООН) у співпраці з МБФ «Український жіночий фонд», МБФ «Українська фундація громадського здоров’я», Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда – Україна» та БФ «Здоров’я жінки та планування сім’ї» в Луганській області. Планується участь представників(-ць) Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, а також презентації представників(-ць) ФН ООН та організацій-виконавців даного проекту.

 

   11.00 - 13.00 – Презентації та виступи зі сторони Наталії Федорович, Директорки Департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України, а також департаментів, управлінь та громадських організацій, які працюють з тематикою ҐОН.

   

     13.00 - 13.30 – Неформальний кава-брейк 

           

Організатори заходу: МБФ «Український жіночий фонд», Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. Захід відбувається за підтримки Фонду народонаселення ООН (ФН ООН) в Україні.     

 

Для реєстрації в якості учасника(-ці) та для акредитації представників(-ць) ЗМІ просимо звертатися до Оксани Квітки, Координаторки проектів МБФ «Український жіночий фонд» за номером + 38 (050) 531 54 82 або e-mail: oksana@uwf.kiev.ua

 

 
 

 

 

Довідка:

            Фонд народонаселення ООН (ФН ООН) - це міжнародна агенція з розвитку, що відстоює право кожної жінки, чоловіка і дитини жити повноцінним здоровим життям в умовах рівних можливостей.

            ФН ООН допомагає країнам користуватися даними з народонаселення для розробки національної політики та програм з подолання бідності, а також створювати умови, щоб кожна вагітність була бажаною, кожні пологи – безпечними, щоб захистити молодь від ВІЛ-інфекції та щоб до кожної дівчинки та жінки ставилися з повагою та шанували їх гідність та права.

            ФН ООН працює в понад 140 країнах світу і за 40 років існування надав країнам технічну допомогу вартістю понад 6 мільярдів доларів США.

            В Україні ФН ООН розпочав свою роботу в 1997 році із реалізації окремих проектів в галузі репродуктивного здоров'я та планування сім'ї. Перша Програма допомоги України реалізовувалась з 2006 року спільно з Урядом України та неурядовими організаціями. Наразі ФН ООН в Україні концентрується на проектах у сфері репродуктивного здоров'я, населення та розвитку, гендерної рівності. Окрема уваги приділяється попередженню та подоланню ґендерно обумовленого насильства, ризик зростання якого зріс внаслідок військового конфлікту на cході України.

 

Український Жіночий Фонд (далі - УЖФ) – міжнародна благодійна організація, заснована у 2000 році. УЖФ надає фінансову, інформаційну і консультативну підтримку організаціям громадянського суспільства з України, Молдови і Білорусі. Місія УЖФ – допомогти організаціям громадянського суспільства, зокрема, жіночим, відігравати активну роль у процесах розбудови демократичного суспільства, брати участь у процесах прийняття рішень на різних рівнях, посилювати увагу громадськості до питань різноманітності та ґендеру, досягати ґендерної рівності, справедливості та реалізації невід’ємних прав людини і громадянина.

За інформацією Фонду Народонаселення ООН