Прес-центр17 листопада 2015, 15:11

«Аукціон претендентів на державну службу» для внутрішньо переміщених осіб

12 листопада 2015 року в Новопсковському районному центрі зайнятості проведено «Аукціон претендентів на державну службу». Цільовою аудиторією у цьому масовому заході, у першу чергу, стали безробітні громадяни з числа внутрішньо переміщених осіб, які мають повну вищу освіту економічного, гуманітарного, юридичного спрямування.

 

Основним замовником «Аукціону» з числа роботодавців стало управління соціального захисту населення Новопсковської РДА. У результаті збільшення граничної чисельності працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, відповідно до постанови КМУ від 28 лютого 2015 року № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій», управлінням соціального захисту населення на «Аукціон» було представлено 6 вакансій посад головних спеціалістів відділу грошових виплат та компенсацій; персоніфікованого обліку отримувачів пільг та контролю за правильністю призначення та виплати пенсій; автоматизованої обробки інформації. Також до Аукціону долучилася Заайдарівська сільська рада з вакансією на заміщення посади бухгалтера.

 

Під час відкриття «Аукціону претендентів на державну службу», учасників повідомили про порядок проведення заходу, мету та завдання. Спеціалісти центру зайнятості надали стислу оглядову інформацію про державну службу як професійну діяльність осіб, які займають посади в державних органах та виконують завдання і функції держави.

 

Фахівці управління соціального захисту населення Новопсковської РДА в особі начальника відділу автоматизованої обробки інформації та начальника відділу грошових виплат та компенсацій проінформували присутніх про особливості роботи на державній службі в управлінні соціального захисту населення; цільові категорії, які обслуговуються спеціалістами УСЗН та специфіку роботи з ними, умови праці, заробіток.

 

Більш конкретно вони зупинилися на презентації своїх відділів. Цікаво представили ділове кредо, девіз та життєву позицію своїх колективів, звичаї та традиції, з якими вони йдуть по ниві професійної діяльності. Детально зупинилися на вимогах до кандидатів на заміщення вакантних посад, основними з яких були наявність повної вищої освіти гуманітарного, економічного, юридичного спрямування, громадянство України, знання державної мови, вміння роботи на комп’ютері на рівні користувача, практика роботи з людьми.

 

Основна частина заходу присвячена безпосередньому проведенню «торгів», на яких претенденти на вакантні посади до уваги роботодавців представили власне резюме, де відбулася самопрезентація та проведення попередньої співбесіди з роботодавцями.

 

У результаті проведення заходу один учасник отримав направлення на роботу. Частина претендентів, які пройшли у процесі проведення «Аукціону» попередній відбір, змогла заповнити відповідний пакет документів для участі в конкурсі. Інші учасники заходу, яких зацікавила пропозиція «Аукціону», отримали запрошення для участі у конкурсі, що буде тривати до 30 листопада 2015 року.

 

Така форма роботи з роботодавцями та шукачами прийшлася всім до душі: адресно, оперативно, конкретно служба зайнятості звела на одну площину тих, хто шукає роботу та тих, хто винаймає робочу силу. В «Аукціоні претендентів на державну службу» взяли участь 15 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб, загалом захід відвідали 39 шукачів роботи.

 

За інформацією Новопсковського районного центру зайнятості