Прес-центр18 вересня 2017, 13:09

Делегація Луганщини відвідала Харків з метою вивчення досвіду діяльності соціальних «прозорих офісів»

08 вересня 2017 року відповідно до доручення голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза делегація Луганщини відвідала місто Харків з метою вивчення досвіду роботи соціальних «прозорих офісів». До складу делегації увійшли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, начальники управлінь соціального захисту населення міст і районів області.

 

У рамках візиту учасники відвідали «прозорі офіси» Київського та Шевченківського районів міста Харкова, а також Регіональний центр послуг. Представники Луганщини побачили комплексний підхід, сучасне оснащення, автоматизацію процесу, об'єднання соціальних та адміністративних послуг в одному закладі, мобільність і доступність, прозорість і стандартизацію всіх процесів, сучасні інфраструктурні вирішення, що є пріоритетом для впровадження в Луганській області.

 

15 вересня поточного року запланована подібна ознайомча поїздка до міста Харкова мерів міст та голів райдержадміністрацій області.

 

Впровадження подібного досвіду вже розпочато на Луганщині. Із жовтня 2016 року в місті Рубіжне Луганської області в рамках програми Українська ініціатива з підвищення впевненості (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) реалізується проект щодо покращення процесу надання послуг в управлінні праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської ради.

 

Яна Соловйова