Прес-центр3 травня 2017, 10:05

Делегація Луганщини взяла участь у міжнародній конференції щодо інтеграційної політики та регіонального реагування на проблеми переселенців

25 квітня 2017 року в місті Києві відбулась міжнародна конференція за темою: «Захист прав людини внутрішньо переміщених осіб: засади інтеграційної політики та регіонального реагування». Захід проведено Радою Європи, Міністерством соціальної політики України, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за участю представників інших структур, що займаються проблематикою внутрішньо переміщених осіб.

 

Під час конференції розглядались питання національної політики та позитивні міжнародні практики стосовно інтеграції та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб, основні виклики регіонального реагування на переміщення, у тому числі обмін досвідом щодо необхідності прийняття дієвих інтеграційних рішень, представлення моніторингу виконання національної та регіональних програм соціальної адаптації та інтеграції переселенців.

 

Делегація від Луганської області була представлена заступником директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Оленою Гарькавець, радником з питань ВПО Мінсоцполітики в Луганській області Дмитром Жерліциним, довгостроковим консультантом Проекту ради Європи в Луганській області Олексієм Мурашкевичем.

 

Олена Гарькавець виступила із презентацією Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки. Дмитро Жерліцин доповів про моніторинг інтеграційних програм для ВПО в містах і районах Луганської області.

 

За підсумками обговорення надані пропозиції стосовно внесення змін до Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, на період до 2017 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1094.

 

Олена Гарькавець