Прес-центр12 червня 2017, 13:06

Делегація Луганщини взяла участь у навчальній поїздці до Румунії щодо попередження ґендерного насильства

Делегація Луганської області взяла участь у навчальній поїздці до Румунії щодо комплексного підходу до попередження та реагування на ґендерно обумовлене насильство для міжвідомчих команд. Поїздка відбулася 7-9 червня 2017 року за підтримки Фонду народонаселення ООН та міжнародної організації GIZ. Луганщину представляли директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, завідувач сектору сімейної політики Департаменту Яна Соловйова, директор Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги Юрій Єременко та начальник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Луганській області Максим Окопний. Також у поїздці взяли участь представники Донецької області, Мінсоцполітики України, Національної поліції України та міжнародних організацій.

 

Протягом трьох днів учасники вивчили досвід діяльності громадських організацій та влади міста Тиргу-Муреш щодо попередження ґендерного та домашнього насильства. Зокрема, відбулася зустріч у префектурі муніципалітету Муреш та в Раді муніципалітету Муреш, учасники відвідали Департамент соціальної допомоги та захисту прав дітей, відділ поліції муніципалітету Муреш, мобільну службу медичної допомоги, консультаційний центр та притулок для жертв насильства, поспілкувалися із представницею Національного агентства із забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.

 

Отриманий досвід є корисним для впровадження в Луганській області, де триває збройний конфлікт та питання попередження ґендерного насильства є одним із пріоритетних для вирішення.

 

Яна Соловйова