Прес-центр10 листопада 2015, 13:11

День відкритих дверей в Попаснянському районному центрі зайнятості для школярів

4 листопада 2015 року в Попаснянському районному центрі зайнятості відбувся «День відкритих дверей» для учнів 9-го класу Попаснянської загальноосвітньої школи № 24.

 

Основною метою заходу було вірно та своєчасно зорієнтувати учнівську молодь у виборі майбутньої професійної діяльності, ознайомити з актуальними професіями на ринку праці нашого регіону.

 

Під час заходу учні дізнались, як служба зайнятості допомагає громадянам у пошуку роботи, ознайомились із призначенням функціональних секторів центру зайнятості, розглянули стенди з вакансіями. Школярі також звернули увагу на професіографічні описи, інформацію про учбові заклади району, переглянули паспорти підприємств району, на яких є вакантні робочі місця та посади.

 

У бесіді зі школярами спеціалісти з профорієнтації розповіли про основні правила вибору професії, необхідність пов’язувати свої професійні мрії та бажання з реальними можливостями працевлаштування, обирати учбовий заклад, профіль якого відповідає обраній спеціальності та гарантує отримання якісної освіти. Основне питання було присвячене оцінці своїх можливостей для вірного вибору професії у майбутньому, адже сучасний ринок праці, де впроваджуються інноваційні технології, оновлюються процеси виробництва, потребує справжніх професіоналів.

 

На завершення зустрічі учні пройшли психодіагностичне тестування з метою визначення схильності до певного типу професій. Усі присутні на заході із задоволенням слухали спеціалістів центру зайнятості, задавали питання та отримали багато позитивних емоцій.

 

За інформацією Попаснянського районного центру зайнятості