Прес-центр24 жовтня 2018, 11:10

ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

28 жовтня в Україні щорічно відзначається свято День визволення України від фашистських загарбників. Свято встановлене відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка від 20 жовтня 2009 року з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні.

Свято приурочено до річниці повного витіснення фашистських військ із найзахіднішого регіону теперішньої  України — Закарпаття, яке відбулося 28 жовтня 1944 року.

В цей день ми вшановуємо тих небагатьох визволителів, які живуть серед нас, та з вдячністю згадуємо тих, кого, на жаль, уже немає.

На обліку в органах соціального захисту населення області перебуває понад 8 тис. ветеранів Другої світової війни.

Соціальний захист ветеранів війни залишається одним із пріоритетів державної політики. На обласному рівні заходами Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації- керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.03.2017 № 185 (зі змінами), передбачено надання щорічної грошової допомоги особами з інвалідністю внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням в бойових дій у Другу світову війну, до Дня визволення Луганської області від фашистських загарбників у розмірі 1500 грн на одну особу.

На виконання цієї програми в 2018 році здійснено виплату 116 особам зазначеної категорії на загальну суму 174 тис. грн.

Низько вклоняємося всім тим, хто доклав зусиль до визволення України від нацизму.

 

Ірина Карлова