Прес-центр27 липня 2017, 13:07

Департамент соцзахисту населення Луганської ОДА налагоджує співпрацю із міжнародними організаціями щодо допомоги людям похилого віку та особам з інвалідністю

26 липня 2017 року в місті Сєвєродонецьку з ініціативи Представництва HelpAge International в Україні під егідою Кластеру з питань захисту відбулася зустріч представників державних та громадських організацій, у тому числі міжнародних, щодо захисту прав осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Участь у заході взяли заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець та представники Департаменту.

 

Під час заходу обговорено проблеми та виклики, з якими стикаються люди похилого віку та особи з інвалідністю в умовах гуманітарної кризи. Розглянуто шляхи співпраці міжнародних організацій з органами місцевої влади. Представниця Товариства Червоного Хреста України розповіла про пілотний проект «Патронатна служба», що реалізується в Луганській і Донецькій областях. У рамках проекту послугами може бути охоплено близько 900 осіб похилого віку. Департаментом соціального захисту населення ОДА набуто домовленостей стосовно співпраці у зазначеному напрямку.

 

Учасниками розглянуто Мінімальні Стандарти щодо включення людей похилого віку та осіб з інвалідністю у програми гуманітарного реагування. Учасники наголосили на важливості проведення інформаційної роботи серед зазначеної категорії громадян із числа внутрішньо переміщених осіб щодо процедури оформлення пенсії та соціальних виплат. Також було розглянуто конкретні випадки, що потребують допомоги міжнародних організацій, та прийнято рішення щодо їх участі у допомозі громадам.

 

Яна Соловйова