Прес-центр27 липня 2017, 13:07

Департамент соцзахисту населення Луганської ОДА презентував міжнародним організаціями проект Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року

У Луганській області продовжується робота регіонального саб-кластеру із запобігання ґендерно обумовленого насильства, співголовами якого є Фонд народонаселення ООН та Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації. 26 липня 2017 року проведена чергова зустріч саб-кластеру за участю представників міжнародних гуманітарних організацій, що працюють на Луганщині в напрямку попередження ґендерного та домашнього насильства, патрульної поліції, Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Луганського обласного центру-соціально-психологічної допомоги.

 

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла членам саб-кластеру про підсумки навчальної поїздки до Румунії, що відбулася у червні 2017 року. Під час поїздки розглянуто комплексний підхід до попередження та реагування на ґендерно обумовлене насильство для міжвідомчих команд.

 

Завідувач сектору сімейної політики Департаменту презентувала проект Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року, розроблену Міністерством соціальної політики України. Вона розповіла про мету програми, її завдання та заходи та запропонувала представникам міжнародних організацій долучитися до її вивчення та надання пропозицій.

 

Координатор з питань гуманітарного реагування Фонду народонаселення ООН в Луганській області Ганна Висоцька розповіла про затверджені методичні рекомендації для надавачів послуг постраждалим від ґендерного та домашнього насильства, що були розроблені членами обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми та прийняті за основу в ході останнього засідання ради 30 червня 2017 року.

 

Яна Соловйова