Прес-центр9 жовтня 2018, 16:10

Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації проведено нараду щодо додержання та реалізації прав осіб з інвалідністю

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України П. Розенка від 13.09.2018 № 35104/1/1-18 стосовно здійснення комплексних заходів щодо створення умов для усунення обмежень життєдіяльності осіб з інвалідністю напередодні була проведена спільна зустріч з керівництвом Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо надання медичної допомоги та реабілітаційних послуг особам з інвалідністю, які знаходяться у закладах системи соціального захисту населення.

Враховуючи вищезазначене, 05 жовтня 2018 року проведено розширену нараду за участю представників Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації, прокуратури Луганської області з керівниками закладів системи соціального захисту населення з питань забезпечення належного рівня соціального захисту осіб з інвалідністю, які в них перебувають, та дотримання прав і свобод громадян у психоневрологічних інтернатах.

В ході наради розглядались  питання щодо визначення механізму надання медичної допомоги підопічним інтернатних установ системи соціального захисту населення шляхом отримання ліцензій на провадження господарської діяльності з медичної практики або укладання договорів із закладами охорони здоров’я чи медичними працівниками.

Також, було визначено робочу комісію для здійснення перевірок закладів системи соціального захисту населення щодо наявності, стану заповнення, актуальності індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, забезпечення їх виробами медичного призначення з урахуванням індивідуальних потреб.

 

Віталій Вознюк