Прес-центр17 травня 2017, 16:05

Директор Департаменту соцзахисту населення Луганської ОДА Елеонора Поліщук звітувала про отримання одноразової допомоги до травневих свят

Ветерани війни, а також прирівняні до них категорії осіб, одержали з державного і обласного бюджетів одноразову соціальну допомогу до 9 травня. Про це розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук на брифінгу для представників засобів масової інформації, що відбувся 16 травня 2017 року.

 

Значній більшості інвалідів, учасників бойових дій, в’язнів концтаборів, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та деяким іншим категоріям населення допомога з державного бюджету була нарахована до 5 травня. Управліннями соціального захисту населення області вже видано кошти 25 400 ветеранам – загалом понад 27 млн грн.

 

Елеонора Поліщук зауважила, що тим, хто з різних причин не встиг отримати допомогу до цього терміну, потрібно подати заяву у місцеві органи соціального захисту населення разом із документами, які підтверджують відповідний статус. Виплати триватимуть до 30 вересня.

 

Нагадаємо, що за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза були внесені зміни до «Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників АТО та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 рр.» щодо виділення додаткових коштів з обласного бюджету до 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у розмірі 3,5 млн грн.

 

На сьогоднішній день вже 157 мешканців області, інвалідність яких пов’язана з пораненням у період бойових дій Другої світової війни, отримали по 10 тис. грн кожен, а 178 учасників бойових дій Другої світової війни – по 5 тис. грн. Мешканці підконтрольної та непідконтрольної територій Луганщини, яких не було внесено до цих списків, також можуть особисто звернутися за одноразовою соціальною допомогою, яка здійснюється згідно з обласною програмою, в органи соціального захисту населення – кошти можна одержати також до 30 вересня.

 

Керівництво області дбає і про реабілітацію інвалідів війни. Слід зазначити, що 14 осіб вказаної категорії з Луганщини вже скористалися можливістю двотижневої реабілітації у ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина».

 

За матеріалами прес-служби обласної

військово-цивільної адміністрації