Прес-центр24 жовтня 2018, 09:10

Для психологів Луганщини проведено базовий тренінг щодо роботи із особами, які вчиняють домашнє насильство

18-20 жовтня 2018 року в місті Львові з ініціативи ОБСЄ проведено тренінг за темою: «Впровадження корекційних програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство». До участі у тренінгу залучено Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації як координатора напрямку попередження домашнього насильства та 26 психологів Луганщини, які отримали базові знання щодо особливостей роботи із кривдниками.

Під час тренінгу учасники розглянули міфи і реалії про насильство, поняття і види насильства, психологічні чинники, що впливають на виникнення цього явища. Вивчено психологічні портрети жертви і кривдника, цикл насильства, причини виникнення співзалежних стосунків.

Досвідчені тренери також розповіли про особливості проявів насильства у сім'ях учасників АТО. Проведено практичне відпрацювання вправ і технік, які можна застосовувати в роботі із агресорами. Обговорено також повноваження органів та установ щодо здійснення заходів із попередження домашнього насильства і насильства за ознакою статі, механізм їх взаємодії.

 

Яна Соловйова