Прес-центр19 вересня 2017, 15:09

Досвід Луганщини щодо попередження насильства, дискримінації за ознакою статі та сприяння ґендерній рівності презентовано в Закарпатській області

Обмін досвідом та співпраця із іншими регіонами України є важливою складовою діяльності Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. 13-14 вересня 2017 року на запрошення колег із Закарпатської обласної держадміністрації завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА Яна Соловйова та директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ірина Єременко взяли участь у семінарі за темою: «Захист прав людини у контексті попередження насильства у сім'ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми», що відбувся в місті Ужгород. Участь у заході також узяли працівники міських рад і райдержадміністрацій Закарпатської області, відповідальні за вказані напрямки роботи, представники суб'єктів міжвідомчої взаємодії, громадських організацій та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

 

У рамках заходу Яна Соловйова презентувала досвід роботи Луганщини щодо попередження насильства в сім'ї, ґендерно обумовленого насильства, дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків. Так, вона поінформувала про роботу обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, у тому числі, про проведення виїзних засідань ради, розповіла про роботу мобільних бригад психосоціальної допомоги для постраждалих від насильства, діяльність регіонального саб-кластеру, що проводиться у рамках співпраці із Фондом народонаселення ООН, а також про низку нестандартних та інноваційних заходів, які покликані привернути увагу громадськості та ЗМІ до проблематики насильства та ґендерної рівності.

 

Ірина Єременко розповіла про процес організації надання соціальних послуг в умовах збройного конфлікту. Вона також провела практичне заняття із учасниками семінару щодо визначення ставлення кожного до різних ситуацій, у яких проявляється насильство в сім'ї.

 

Учасники відзначили важливість практичного досвіду щодо забезпечення прав людини в умовах конфлікту, який, на жаль, триває в області. Дякуємо колегам із Департаменту соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації за співпрацю та цікавий захід.

 

Яна Соловйова