Прес-центр5 липня 2017, 13:07

Елеонора Поліщук розповіла про проведення оздоровчої кампанії в Луганській області

Про це представникам засобів масової інформації доповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

 

Протягом літа 14782 дітей шкільного віку з Луганщини будуть залучені до оздоровчої кампанії, що становить чверть від загальної кількості дітей, які мають на це право. З них приблизно 12 000 – діти пільгових категорій.

 

У 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету майже на 2,5 млн грн закуплено путівки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування тощо.

 

Пильну увагу обласна влада на чолі з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом приділяє організації оздоровлення дітей, які проживають в населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування – Новоайдарського, Попаснянського та Станично-Луганського районів. У обласній програмі «Луганське літо» передбачено виділення коштів у розмірі 2 млн грн. Крім того, ці діти за рахунок держбюджету зможуть оздоровитися в дитячих центрах «Артек» і «Молода гвардія» протягом вересня-грудня 2017 року.

 

До речі, протягом 2017 року планується оздоровити 1,5 тисячі дітей з «прифронтових» районів.

 

За словами Елеонори Поліщук, налагоджена співпраця із закордонними партнерами. Для частини дітей з інтернатних обласних установ організовано відпочинок у Австрії та США. Також 129 дітей з Новоайдарського, Попаснянського, Станично-Луганського районів і м. Сєвєродонецьк зможуть відпочити у Республіці Хорватія за сприяння Міністерства з питань тимчасово окупованих територій. 10 дітей, на долі яких вплинули події останніх років на Сході України, за президентською програмою зможуть відпочити на Кіпрі. Також у липні-серпні заплановано відпочинок 34 дітей Луганської області в Республіці Польща.

 

Ще 29 травня на Луганщині почали роботу 269 пришкільних таборів.

 

З 1 червня також функціонують шість дитячих центрів – «Гончаровський», «Зоря», «Мрія», «Сосновий гай», «Лісова поляна» та «Джура». Цього року активну участь в оздоровчій кампанії взяв ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина», де дітки зі слабким здоров’ям та соціальних категорій мають змогу відпочити та оздоровитися.

 

Загалом, за минулий місяць в заміських центрах відпочили 1200 дітей. До речі, за підсумками минулорічної оздоровчої кампанії дитячі центри Луганщини «Зоря» та «Гончаровський» здобули перше та друге місця у всеукраїнському конкурсі.

 

«З урахуванням низки проблем щодо проведення оздоровчої кампанії, пов’язаних, у першу чергу, із проведенням АТО, ми співпрацюємо з іншими областями України, які приймають за рахунок власних ресурсів дітей з різних міст та районів Луганщини», – повідомила Елеонора Поліщук.

 

Так, десь 300 дітей відвідають Херсонську область. Ще 20 долучилися до оздоровчої кампанії у Одеській області, куди вони були запрошені харків’янами. 90 дітей протягом літа відпочинуть у Івано-Франківській області. Крім цього, є запрошення від Закарпатської, Житомирської, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської областей. 

 

За підтримки Державного концерну «Укроборонпром» на відпочинок у Ірпінь Київської області долучилося 10 дітей з Новоайдарського району, ще 10 дітей Станично-Луганського району відпочиватимуть там у липні.

За рахунок коштів місцевих бюджетів 11 дітей із Станично-Луганського району вирушили на оздоровлення до табору у Рівненській області, 20 дітей з Троїцького району – на Хмельниччину, 10 дітей Сватівського району – на Львівщину, 30 дітей Біловодського району – на Полтавщину.

 

Завдяки співпраці з благодійними недержавними організаціями 27 дітей Станично-Луганського району відпочивають у Миколаївській області, 20 дітей Попаснянського району – у Білій Церкві, 50 дітей Станично-Луганського району – у Чернівецькій області.

 

За матеріалами прес-служби обласної

військово-цивільної адміністрації