Прес-центр2 листопада 2015, 10:11

Елеонора Поліщук взяла участь у колегії Мінсоцполітики

Основні пріоритети державної політики у соціальній сфері з питань забезпечення прав дітей в Україні та стан призначення житлових субсидій в умовах опалювального сезону обговорено під час Колегії Міністерства соціальної політики України під головуванням Міністра Павла Розенка. У заході взяла участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, а також заступники Міністра і керівники структурних підрозділів, Уповноважений Президента України з прав дитини, представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, комітету Верхової Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму, міністерств, соціальних партнерів, міжнародних організацій, обласних управлінь соціального захисту і служб у справах дітей та молоді.

 

Зазначивши, що навантаження на працівників соціальної сфери в сьогоднішніх умовах зросло в рази, Павло Розенко передав учасникам засідання вітання з нагоди Дня соціального працівника від імені Президента України і зачитав привітання від Прем’єр-міністра нашої держави.

 

„Зроблено певні кроки, але цілісна система захисту прав дітей в Україні поки не створена. У полі зору влади і громади має бути кожна дитина. Проблеми мають виявлятися на ранній стадії, а реагування повинне бути негайним”, - наголосив Розенко, відкриваючи розгляд питань порядку денного. Безумовним пріоритетом держави Міністр назвав розвиток сімейних форм виховання дитини.

 

Звертаючись до керівників обласних державних адміністрацій і управлінь соцзахисту, Розенко акцентував: „У процесі передачі повноважень на місця ми не повинні загубити людей, яким повинні надавати підтримку”. Міністр запропонував відпрацювати місцеві програми забезпечення прав дітей на конкретних територіях.

 

Говорячи про стан призначення житлових субсидій в умовах опалювального сезону, Павло Розенко прогнозував, що протягом листопада-грудня до місцевих органів соціального захисту населення за оформленням субсидій звернеться щонайменше 1 мільйон українських родин.

 

Заступник Міністра соцполітики Віталій Мущинін поінформував, що на сьогодні вже оформили субсидії 3,8 млн сімей. На опрацюванні у місцевих органах соцзахисту перебувають ще 350 тис. заяв. Він зазначив, що протягом останніх тижнів спостерігається стрімке зростання кількості звернень за призначенням субсидій.

 

За словами Мущиніна, середній по Україні відсоток сплати за житлово-комунальні послуги з урахуванням наданої родині субсидії складає 7,7%. „Навіть у нових платіжках цей відсоток не зросте”, - запевнив заступник Міністра.

 

Яна Соловйова

За матеріалами Мінсоцполітики