Прес-центр25 травня 2017, 15:05

Елеонора Поліщук взяла участь у зустрічі щодо соціальної підтримки дітей Луганщини

24 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Розбудова співпраці в Луганській області» щодо захисту та підтримки прав дітей. Ініціаторами заходу стали команда проекту «Генерація UA», МБФ «Жовто-Блакитні Крила» та ChildFund Deutschland. Зустріч відбулася на базі дитячого центру соціально-психологічної підтримки, що відкрився нещодавно в Сєвєродонецьку за підтримки зазначених організацій.

 

У засіданні «круглого столу» взяли участь представники як державних структур, так і громадських організацій, утому числі, міжнародних. Долучилися до зустрічі й представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Директор Департаменту Елеонора Поліщук розповіла про напрямки діяльності структурного підрозділу щодо підтримки сімей з дітьми. Зокрема, вона наголосила на важливості двох аспектів – наданні якісних соціальних послуг та забезпеченні грошової державної підтримки. Так, станом на 1 квітня 2017 року державна соціальна допомога виплачена більше 42 тисячам отримувачам на загальну суму більше
201 мільйона гривень. Із 2013 року у структурі Департаменту створено сектор сімейної політики, до функцій якого входить, зокрема, попередження ґендерно обумовленого насильства по відношенню до жінок та дівчат-підлітків. Елеонора Поліщук також розповіла про роботу системи установ соціального захисту населення, зокрема, про важливість відновлення роботи обласного соціального центру матері та дитини. Зазначено, що однією із категорій, якою опікується Департамент, є діти з інвалідністю. З метою надання підтримки цій категорії дітей працюють 5 центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Важливою складовою є також організація змістовного дитячого оздоровлення, що також координується Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Єременко розповіла про пріоритетні напрямки діяльності мережі центрів Луганщини. Представники низки організацій, зокрема, UNICEF, MdM, «Карітас», Восток СОС, Mercy Corps також презентували власний досвід діяльності у напрямку підтримки дітей та сімей з дітьми.

 

Яна Соловйова