Прес-центр3 жовтня 2018, 08:10

Елеонора Поліщук взяла участь в Українському жіночому конгресі

28 вересня 2018 року в місті Львові проведено Український жіночий конгрес. Участь у заході взяли народні депутати України, експерти, науковці, представники громадських організацій, ініціативних груп, органів державної влади різних регіонів України. Також, участь у заході взяла директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук, який є координатором ґендерної політики на регіональному рівні.

Основна увага дискусій конгресу приділена питанням впливу ґендерної рівності на соціальний розвиток: проблеми, що виникають із дискримінації за ознакою статі, чому важливо забезпечити рівні права та можливості для жінок і чоловіків та як суспільство в кінцевому результаті виграє від ґендерної рівності .

Учасники також розглянули ґендерні диспропорції в економічній сфері в Україні та заходи щодо їх подолання, у тому числі шляхом ґендерної адаптації бюджету та відкриття нових можливостей у бізнесі для українських жінок.

Учасники та учасниці Українського жіночого конгресу долучилися до роботи у трьох форматах: дискусійна платформа, публічні лекції з обговоренням та «жива бібліотека». Захід проведено Національним Демократичним Інститутом, Агентством США з міжнародного розвитку, Структурою ООН Жінки, Проектом «Ґендерно орієнтоване бюджетування в Україні», Представництвом Європейського Союзу в Україні, міжнародною організацією «Глобал комюнітіз», Посольствами Швеції, Норвегії і Данії в Україні та Фондом розвитку ефективного врядування Великої Британії.

Під час заходу було анонсовано Другий Український жіночий конгрес, який відбудеться у Києві 7-8 грудня 2018 року.

 

Яна Соловйова