Прес-центр18 грудня 2017, 17:12

Фахівці Луганщини приєдналася до Національної зустрічі виконавців та партнерів проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні»

14-15 грудня 2017 року в місті Києві відбулася Національна зустріч виконавців та партнерів проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні». Захід проведено Фондом ООН у галузі народонаселення та Українською фундацією громадського здоров'я. У заході взяли участь заступниця Міністра соціальної політики Наталія Федорович, заступниця Міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва, народна депутатка України, Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, представник UNFPA в Україні Каспар Пік, радник з гуманітарних питань посольства Великої Британії Стівен Лойст, виконавча директорка МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» Галина Скіпальська, фахівці обласних державних адміністрацій, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, мобільних бригад психосоціальної допомоги, задіяні в реалізації проекту.

Луганщину на національній зустрічі представили фахівці Департаменту соціального захисту населення ОДА, який є координатором напрямку попередження домашнього й ґендерно обумовленого насильства на регіональному рівні, Фонду ООН у галузі народонаселення та восьми мобільних бригад психосоціальної допомоги, що працюють в області із 2015 року.

У рамках зустрічі було проведено презентацію роботи мобільних бригад психосоціальної допомоги, центрів допомоги для жінок, постраждалих від насильства, та обговорена низка інших актуальних питань. Практичний досвід Луганщини презентували мобільні бригади міста Сєвєродонецька та Станично-Луганського району.

На сьогодні в Україні працюють більше 40 мобільних бригад, 8 із яких – на Луганщині. Станом на 1 грудня 2017 року по усій країні мобільні бригади надали допомогу більше 25 тисячам постраждалих від ґендерно зумовленого насильства. У Луганській області бригадами здійснено 2133 виїзди, надано більше 20 тисяч індивідуальних консультацій, проведено більше 600 заходів щодо попередження ґендерно обумовленого насильства. Мобільні бригади працюють у містах Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк та у Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах. До їх складу входять кваліфіковані педагоги та соціальні працівники, які спільно із профільними службами надають оперативну кваліфіковану допомогу постраждалим від домашнього й ґендерно обумовленого насильства та проводять широку інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Яна Соловйова