Прес-центр4 липня 2018, 17:07

Фахівці соціальної сфери Луганщини вивчили досвід Одеси із інтегрування технології кейс-менеджменту в умовах реформ децентралізації

25-29 червня 2018 року Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні здійснено навчальну поїздку для представників соціальної сфери Луганської та Донецької областей до міста Одеса. Від Луганської області участь у заходах взяли заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Єременко, керівники установ соціальної сфери та лідери громадських організацій.

У ході семінару-тренінгу за темою: «Інтегрування технології кейс- менеджменту в систему соціального захисту населення в умовах реформ децентралізації» (на прикладі міста Одеса) працівники соціальної сфери та громадських організацій Луганської та Донецької областей вивчали досвід розбудови спроможності органів місцевого самоврядування і громадських організацій міста Одеса по розширенню спектру та якості надання інтегрованих соціальних послуг в умовах децентралізації.

Під час навчальної поїздки учасники ознайомилися з успішними практиками деінституалізації соціальних послуг (сервісів) для громади через співпрацю громадських організацій та органів місцевого самоврядування. Відвідали «Центр реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку» при Інституті реабілітації осіб з вадами психофізичного розвиту ім. Януша Корчака, комунальну установу «Соціальний центр матері та дитини», здійснили візит та ознайомилися із презентацією Одеського благодійного фонду «Дорога до дому» щодо організації роботи з реабілітації та соціальної адаптації для дітей вулиць, дітей і підлітків з кризових та малозабезпечених сімей, вимушених переселенців. Ознайомилися з роботою соціально-реабілітаційного центру «Велика родина», Центру освіти та дозвілля «Міст у майбутнє», Центру дитячого розвитку та творчості «Світанок».

Особливий інтерес учасників навчальної поїздки викликала презентація Центру інтегрованих соціальних послуг та ознайомчий візит до Центру надання адміністративних послуг. Усі учасники взяли участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Нові підходи в наданні соціальних послуг у системі соціальної підтримки населення». За результатами навчання всі учасники ознайомилися з інноваційними технологіями впровадження інтегрованих соціальних послуг, отримали корисний досвід, масу позитивних вражень та сертифікати.

За матеріалами Луганського обласного центру соціальних

служб для сім'ї, дітей та молоді