Прес-центр22 вересня 2017, 17:09

Фахівців соціальної сфери Луганщини навчають проектному менеджменту

21 вересня 2017 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації проведено перший тренінг із проектного менеджменту для фахівців соціальних установ області. До навчання були запрошені працівники міських і районних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів реабілітації дітей-інвалідів, будинків-інтернатів, а також обласних соціальних установ, зокрема, Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги та Рубіжанського обласного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді. У першому семінарі взяли участь представники міст Сєвєродонецьк, Рубіжне та Лисичанськ, а також Кремінського та Попаснянського районів.

 

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла про основні перспективи реформування соціальної сфери, акцентувала увагу на необхідності впровадження якісних соціальних послуг для населення в містах і районах області, а також в об'єднаних територіальних громадах. Вона розповіла про досвід закупівлі соціальних послуг та участі в конкурсі проектів. Директор Департаменту зазначила, що в нинішніх умовах дуже важливо вміти залучати додаткові кошти для реалізації проектів та ініціатив. Саме з цією метою Департаментом набуто домовленостей із відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» щодо навчання фахівців соціальної сфери основам проектного менеджменту.

 

Працівники Департаменту та директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді поінформували учасників семінару про актуальні та перспективні напрямки діяльності, зокрема, щодо надання соціальних послуг вразливим категоріям громадян, сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, про попередження насильства в сім'ї, ґендерно обумовленого насильства, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

 

Найближчим часом будуть проведені два подібних семінари в Біловодському та Новопсковському районах із залученням фахівців соціальної сфери з усіх міст і районів області.

 

Яна Соловйова