Прес-центр18 серпня 2017, 08:08

Громадськість Попанянського району поінформували про попередження домашнього та ґендерного насильства

17 серпня 2017 року завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації взяла участь у засіданні «круглого столу» у Попаснянському районі. Темою зустрічі стало питання налагодження співпраці громадських організацій та влади району з метою всебічного розвитку Попаснянщини.

 

Представниця Департаменту розповіла про тему, яка нині є актуальною як для органів державної влади, так і для громадських організацій, - попередження домашнього та ґендерно обумовленого насильства. Зокрема, із 12-ти районів Луганської області, підконтрольних українській владі, Попаснянський район займає перше місце за кількістю звернень стосовно насильства в сім’ї, яких протягом першого півріччя 2017 року надійшло 66, із яких 60 – від жінок та 6 – від чоловіків. Це говорить про певну злагодженість у роботі суб’єктів міжвідомчої взаємодії району та поступовий вихід даної теми за межі приватності. Актуальність питання також викликана тим, що район знаходиться на лінії розмежування, а, як відомо, під час конфлікту тематика насильства загострюється. Завідувач сектору сімейної політики розповіла громадськості про впровадження пілотного проекту в Попаснянському районі, у рамках якого в кожному населеному пункті заплановано визначення контактних осіб, які могли б надати першу підтримку постраждалим та перенаправити до сервісних служб. Зазначену ініціативу підтримав керівник Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації – голова райдержадміністрації Сергій Шакун. У рамках проекту за підтримки міжнародних партнерських організацій Action Against Hunger та MdM заплановано навчання визначених контактних осіб.

 

Про роботу щодо попередження домашнього та ґендерного насильства, а також існуючі інструменти допомоги постраждалим розповіли представники мобільної бригади психосоціальної допомоги Фонду народонаселення ООН та організації MdM. Зокрема, поінформовано про діючі на території Попаснянського району мобільні бригади двох зазначених організацій, а також про створений кабінет невідкладної анонімної медико-психологічної допомоги, якими надається допомога постраждалим від домашнього та ґендерного насильства.

 

Яна Соловйова