Прес-центр25 липня 2017, 17:07

Хід літньої дитячої оздоровчої кампанії розглянуто на засіданні громадської ради при Луганській ОДА

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець виступила на засіданні громадської ради при ОДА щодо перебігу літньої оздоровчої кампанії на Луганщині. Засідання відбулося 24 липня 2017 року за участю заступників голови обласної держадміністрації Юрія Клименка та Сергія Філя.

 

Олена Гарькавець розповіла, що оздоровлення дітей області здійснюється в рамках Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017 – 2019 роки. Влітку 2017 року розпочали роботу 6 закладів оздоровлення та відпочинку дітей («Гончарівський» у Сватівському районі, «Джура» – у Старобільському, «Лісова галявина» – у Марківському, «Зоря», «Мрія», «Сосновий гай» – у Кремінній), що відповідає рівню минулого року. Протягом червня місяця працювали 268 закладів відпочинку з денним перебуванням (у тому числі – «мовні табори»), що на 14 закладів більше, ніж в минулому році. Крім того, мережа дитячих закладів відпочинку поповнилася одним наметовим табором. Усі заклади оздоровлення та відпочинку відкрилися за графіком.

 

Зазначено, що з метою забезпечення максимального охоплення дітей оздоровчими послугами в умовах обмеженості власної оздоровчої бази активно використовуються можливості для оздоровлення дітей за межами Луганської області. Діти відпочивають у Скадовську (Херсонська область, усього приймає до 300 дітей протягом літа), Одеській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Київській, Закарпатській, Рівненській, Львівській, Полтавській, Миколаївській, Чернівецькій областях, а також – за кордоном.

 

Заступник директора Департаменту зазначила, що станом на 01 липня 2017 року оздоровленням та відпочинком охоплені 14782 дитини шкільного віку, або 24,4% від загальної кількості дітей оздоровчого віку. Із них – 11957 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки (або 37,9% дітей пільгових категорій).

 

Рівень фінансування послуг з оздоровлення та відпочинку дітей збільшився порівняно з таким самим періодом минулого року. На організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії 2017 року передбачено виділення коштів з бюджетів всіх рівнів у сумі 15418,0 тис. грн., у тому числі з державного бюджету – 5862,7 тис. грн., обласного – 4306,6 тис. грн., місцевих бюджетів – 7277,3 тис. грн.

 

Яна Соловйова