Прес-центр18 жовтня 2018, 17:10

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня місто Сєвєродонецьк долучилося до проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми та проведення вуличної акції «Хода за свободу», яка в цей день проводиться у всіх обласних центрах України за ініціативи Міністерства соціальної політики України спільно із Представництвом громадської організації «Кампанія А21» в Україні, Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Представництвом МОМ в Україні.

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований   18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Основне завдання акції – поінформувати максимальну кількість людей про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. Акція відбувається за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні,  Міжнародної Організації з Міграції та ГО «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу».

Виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець зазначила, що Департамент соціального захисту населення, визначено структурним підрозділом, відповідальним за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Широкомасштабне інформування населення Луганської області про торгівлю людьми, її основні характеристики, і відповідно про ті ознаки за якими можна себе ідентифікувати, як потерпілого від цього злочину, про можливості отримання державної допомоги і підтримки особам, які постраждали від торгівлі людьми, про організації, які надають таку допомогу – ось основні акценти, які ми робимо у боротьбі з торгівлею людьми.

Спікеруючими також виступили заступник начальника Управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Луганській області Анатолій Ніколайчук та директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірин Єременко .

До акції долучились Луганський обласний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служба у справах дітей Луганської облдержадміністрації, Департамент освіти і науки облдержадміністрації, Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, Луганський обласний центр зайнятості, Сєверодонецький міський центр зайнятості та безробітні особи, які перебувають на обліку, учні Сєверодонецького професійного будівельного ліцею та ВПУ № 92 м. Сєверодонецька, студенти-першокурсники Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

#WalkForFreedom #ПротиДійТоргівлілюдьми

Ігор Шевченко