Прес-центр20 листопада 2015, 13:11

На Біловодщині сприяють самозайнятості жінок

На сьогодні в Біловодському районі велика увага приділяється питанню залучення жінок до самозайнятості, зокрема, проводяться тематичні семінари, тренінги, організовуються курси підприємців-початківців, зустрічі з успішними підприємцями тощо. Для започаткування підприємницької діяльності та з метою забезпечення зайнятості за останні 5 років 36 безробітним жінкам надана одноразова виплата допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності або 51,4% із загальної чисельності осіб, які отримали такий вид допомоги.

 

Як правило, жінки стають успішними підприємцями. Наприклад, Олена Кочубей відкрила власне ательє з пошиття одягу та здійснює свою діяльність і створює нові робочі місця. На сьогодні вона працює вже разом з невеличким колективом.

 

Кафе «Єрмак» є популярним серед жителів району, керує ним Наталія Єрмілова, а три роки тому сфера діяльності цього підприємця поповнилася наданням послуг у сфері готельного бізнесу. Людмила Дубовик, отримавши допомогу для започаткування власної справи, відкрила піцерію та зробила цей бізнес сімейним.

 

Можна наводити безліч таких прикладів. Жінка у наш час – це не тільки берегиня сімейного вогнища, а і успішна бізнес-леді та незамінний працівник на виробництві.

 

За інформацією Біловодського районного центру зайнятості