Прес-центр30 серпня 2017, 10:08

На Луганщині обговорено організацію навчання фахівців місцевих органів влади та ОТГ щодо ґендерної політики

29 серпня 2017 року у місті Сєвєродонецьку відбулася зустріч директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонори Поліщук та голови Інформаційно-консультативного жіночого центру Олени Суслової. Ще на початку серпня Департамент звернувся до Інформаційно-консультативного жіночого центру із пропозицією організації навчання фахівців органів місцевої влади та об’єднаних територіальних громад із питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також основних положень Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року. Зазначена пропозиція була підтримана Оленою Сусловою.

 

Під час зустрічі обговорено питання організації семінару для фахівців. Так, враховуючи плинність кадрів на місцях, учасники наради домовилися у рамках семінару розповісти спеціалістам ази ґендерної політики, приклади її практичної реалізації в інших регіонах України, обговорено попередній склад та категорії учасників.

 

Елеонора Поліщук розповіла про заплановані Департаментом заходи щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на Луганщині й попередження ґендерно обумовленого насильства.

 

Яна Соловйова