Прес-центр28 серпня 2017, 12:08

На Луганщині обговорено створення ґендерного паспорту області та реалізації резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

23 серпня 2017 року відбулася зустріч представників Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації із радником голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Людмилою Харченко та представниками Спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ. Метою зустрічі стало обговорення питань створення ґендерного паспорту Луганської області та втілення Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року.

 

Людмила Харченко презентувала попередній робочий варіант ґендерного паспорту Луганщини. Цей документ створено та наразі доопрацьовується Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, Луганським обласним відділенням Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко» та УВКБ ООН. Учасники наради обговорили тенденції, які вже можна побачити, маючи навіть проміжні результати, такі як збільшення міграції на території області та підвищення показника смертності серед жінок.

 

Завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення ОДА розповіла про основні положення Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року. Також поінформувала про проект Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року, розроблений Мінсоцполітики України.

 

Учасники наради підтвердили готовність консолідації зусиль задля подальшого забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на Луганщині.

 

Яна Соловйова