Прес-центр27 серпня 2018, 17:08

На Луганщині подовжено дію Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року
№ 113-р затверджено Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року. Зазначений план є важливим інструментом захисту прав жінок в умовах збройного конфлікту та забезпечення їх активної участі у миротворчих процесах. Об'єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських та міжнародних організацій, представників соціально відповідального бізнесу, волонтерів для надання своєчасної допомоги постраждалим від збройного конфлікту сприятиме мінімізації наслідків конфлікту, що, на жаль, триває в області, а також удосконаленню системи захисту та реабілітації постраждалих від насильства за ознакою статі й домашнього насильства. На виконання цієї Резолюції у 50 країнах світу вже прийнято відповідні плани дій, у 20 країнах такі плани розробляються.

Міністерством соціальної політики України доручено кожній обласній державній адміністрації розробити відповідні регіональній плани. На Луганщині розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза від 07 листопада 2016 року № 645 було затверджено Регіональний план заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2017 року. Наразі зазначений Регіональний план актуалізовано та затверджено на період до 2020 року.

Регіональний план включає в себе наступні розділи: дослідження, координація та підготовка кадрів; участь жінок у встановленні миру; безпека, запобігання конфліктам та насильству; захист жінок і дівчат, які постраждали від конфліктів. Регіональний план сформовано на основі пропозицій, наданих органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, партнерськими установами, міжнародними та громадськими організаціями з урахуванням Національного плану.

Ознайомитися із Регіональним планом можна тут.

Яна Соловйова