Прес-центр24 листопада 2015, 08:11

На Луганщині продовжується розробка Концепції Регіональної цільової програми адаптації переселенців

На Луганщині продовжується розробка Концепції Регіональної цільової програми: «Адаптація ВПО у містах та районах Луганської області на 2016 рік». 19 листопада 2015 року відбувся черговий відеосемінар Сєвєродонецьк-Київ за участю представників райдержадміністрацій, міських рад, обласної державної адміністрації, міністерств та відомств. У ході засідання обговорено питання соціального блоку програми, метою якого є всебічний соціальний захист внутрішньо переміщених осіб.

 

Проект «Адвокація, правовий захист, заснований на громадських принципах, житлова і непродовольча допомога внутрішньо переміщеним особам і населенню, постраждалому в результаті конфлікту в Україні» стартував у вересні поточного року з ініціативи громадської організації «Свої люди».

 

Метою проекту є зміцнення управлінського потенціалу фахівців місцевих органів влади, посилення взаємодії між громадськими організаціями переселенців, територіальними громадами міст, сіл, селищ та місцевими органами влади міст і районів області у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб.

 

У проект бере участь робоча група від облдержадміністрації, у тому числі, Департаменту соціального захисту населення ОДА, 11 робочих груп райдержадміністрацій та 3 групи від виконкомів міських рад. Методична допомога надається міжвідомчою робочою групою центральних органів виконавчої влади у складі представників Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Мінфін, Мінрегіон, Мінюст, МОЗ, Державної служби зайнятості.

 

На початку проведена робота щодо розробки подібної програми в місті Сєвєродонецьку. Наразі цей досвід використовується при формування регіональної програми.

 

Яна Соловйова