Прес-центр23 лютого 2018, 09:02

На Луганщині продовжується серія виїзних інформаційних заходів щодо попередження домашнього та ґендерного насильства

На Луганщині продовжується серія виїзних інформаційних заходів у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району, що знаходиться на лінії розмежування та має найбільшу кількість звернень з приводу домашнього насильства серед районів області, визначено контактних осіб із числа місцевих мешканців. Вони пройшли відповідне навчання з метою надання первинної допомоги постраждалим, роз’яснення їх прав, перенаправлення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Протягом лютого-березня Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки Попаснянської райдержадміністрації та міжнародних організацій Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger проводяться інформаційні заходи у громадах, де працюють контактні особи.

Черговий виїзний захід проведено 20 лютого 2018 року в місті Гірське та селищі Новоіванівка. Участь у заходах узяли представники керівництва місцевих рад, мешканці громад, школярі, вчителі, батьки. Головний спеціаліст сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Сергій Долженко розповів про мету пілотного проекту, яка полягає у наданні невідкладної допомоги постраждалим від насильства безпосередньо за місцем проживання, поінформував про стійке збільшення кількості офіційних звернень з приводу домашнього насильства, що фіксується на Луганщині та є свідченням поступового виходу тематики насильства за межі приватності.

Проблема подолання насильства є особливо актуальною саме в Попаснянському районі, який, на жаль, ще й досі майже щодня потерпає від збройного конфлікту. Про проблематику насильства та шляхи допомоги розповіли фахівці управління соціального захисту населення, відділу освіти, відділу охорони здоров’я, служби у справах дітей Попаснянської райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, підрозділу Національної поліції, бюро безоплатної вторинної правової допомоги, мобільної бригади психосоціальної допомоги.

Усього першими виїзними заходами охоплено більше 250 осіб. У лютому-березні 2018 року проведення подібних інформаційних заходів триватиме. Наступні інформаційні заходи будуть проведені у селищах Тошківка та Тошківка-1.

Яна Соловйова