Прес-центр16 жовтня 2018, 10:10

На Луганщині продовжується серія виїзних нарад щодо забезпечення стійкості послуг мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства

На Луганщині продовжується проведення виїзних робочих зустрічей з питань надання послуг фахівцями мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства та розгляду питання подальшої стійкості їх роботи за підтримки місцевих органів влади. Три наради відбулися 09 жовтня у Кремінському районі, 10 жовтня – у місті Рубіжне,
11 жовтня – у Станично-Луганському районі. Зустрічі відбуваються з ініціативи Української фундації громадського здоров'я та ЮНІСЕФ за участю представників Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. До нарад залучаються керівники міст, райдержадміністрацій, районних рад, відділів фінансів, економічного розвитку, освіти, охорони здоров'я, центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, представники поліції, терцентрів та інші фахівці, дотичні до реагування на випадки насильства.

У ході зустрічей фахівці мобільних бригад розповіли про результати своєї роботи, практичні аспекти роботи із жінками, чоловіками, дівчатками та хлопчиками, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Представниця Української фундації громадського здоров'я Олена Єсипенко розповіла про результати оцінки потреб та потенціалу державних і недержавних організацій і установ, що надають послуги з питань протидії насильству в кожному місті та районі, де працюють бригади.

Учасниками обговорено постанови КМУ «Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», «Про затвердження Типового положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».

На кожній територій підтримано необхідність продовження роботи мобільних бригад. Під час нарад обговорено можливі шляхи подальшої підтримки їх діяльності за рахунок місцевого бюджету та у співпраці із міжнародними і громадськими організаціями.

Наприкінці вересня подібні робочі зустрічі відбулися у Попаснянському, Новоайдарському районах і в мсті Сєвєродонецьку.

Яна Соловйова