Прес-центр23 листопада 2017, 09:11

На Луганщині продовжується впровадження пілотного проекту із попередження насильства «Відповідальність починається із нас»

На Луганщині триває впровадження пілотного проекту в Попаснянському районі «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в низці міст, селищ, сіл району визначено контактних осіб із числа лідерів місцевої громади, які на волонтерських засадах стануть первинною ланкою щодо надання екстреної підтримки постраждалим від насильства або особам із групи ризику, роз’яснення їх прав, перенаправлення до суб’єктів міжвідомчої взаємодії та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи. Партнерами Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації в реалізації пілотного проекту є Попаснянська районна державна адміністрація, міжнародні організації Médecins du Monde, Фонд народонаселення ООН та Action Against Hunger.

 

На початку листопада було проведено перший базовий тренінг для контактних осіб. 20-21 листопада 2017 року відбувся семінар-практикум для контактних осіб та представників районних структур, які надають допомогу постраждалим від насильства. У рамках заходу фахівці районних соціальних служб, системи охорони здоров’я, освіти, Національної поліції, безоплатної вторинної правової допомоги, мобільних бригад організацій Médecins du Monde та Фонду народонаселення ООН розповіли про свою діяльність, повноваження та організацію роботи із перенаправлення постраждалих. Про свою роботу поінформували представники групи цивільно-військового співробітництва. Під час семінару-практикуму проведено мапування існуючих у кожному населеному пункті району послуг для осіб, які постраждали від ґендерного насильства, а також на конкретних прикладах відпрацьовано механізм перенаправлень

 

Наступна зустріч відбудеться у грудні, під час якої буде проведено першу супервізію для контактних осіб.

 

Яна Соловйова