Прес-центр21 червня 2018, 10:06

На Луганщині проходять заходи з попередження торгівлі людьми

У Луганській області з ініціативи Міжнародної організації з міграції в Україні та фінансової підтримки уряду США з 1 квітня 2018 року  реалізується проект «Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми та скринінгу».

У рамках реалізації проекту 19 червня 2018 року було проведено одноденний тренінг для представників державних та недержавних структур- надавачів соціальних послуг міста Кремінна, дотичних до Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у своїх містах. Метою тренінгу було навчання суб`єктів Національного механізму протидії торгівлі людьми по виявленню осіб, потерпілих від торгівлі людьми серед уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб та їх доступу до послуг із попередження торгівлі людьми та скринінгу в Луганській області.

Участь у заході взяли представники Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, Кремінського бюро правової допомоги, Первомайської державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції, Громадської організації «Наша громада».

Проект впроваджується громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» у партнерстві з держструктурами Луганської області.

Ігор Шевченко