Прес-центр8 лютого 2018, 11:02

На Луганщині проведено засідання «круглого столу» та тренінг щодо захисту дітей, постраждалих від сексуального насильства

06 лютого 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Захист дітей, постраждалих від сексуального насильства. Міжнародний досвід». Участь у заході взяли представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, Служби у справах дітей ОДА, ГУ НП в Луганській області, шкіл та громадських організацій, які займаються захистом прав дітей. Засідання проведено з ініціативи благодійного фонду «Восток СОС».

Метою засідання стало ознайомлення із досвідом Чехії в області роботи з дітьми, які постраждали від сексуального насильства. Під час заходу експерти розповіли про захист дітей від сексуального насильства, співпрацю із державними організаціями, досвід діяльності «Зелених кімнат» у Чехії. Обговорено міжнародне співробітництво та боротьбу із виробниками дитячої порнографії.

Учасникам було продемонстровано спеціальні ляльки, за допомогою яких постраждалі діти можуть розповісти про ситуацію насильства із найменшою травматизацією.

7-8 лютого 2018 року в Сєвєродонецьку проводиться тренінг для психологів та педагогів шкіл, представників поліції і волонтерів, які працюють із дітьми на прифронтовій території. На тренінгу експерти із Чехії розповідають про методику виявлення випадків сексуального насильства, опитування дітей, співпереживання. Також, учасників глибше ознайомлять із досвідом роботи «Зелених кімнат» Чехії, методикою використання ляльок та будуть опрацьовані конкретні модельні ситуації.

Яна Соловйова