Прес-центр5 грудня 2017, 09:12

На Луганщині проведено засідання «круглого столу» за темою: «Раннє втручання. Проблемні питання соціальної реабілітації»

4 грудня 2017 року з метою організації роботи з соціальної реабілітації в області в місті Кремінна Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведено засідання «круглого столу» за темою:  «Раннє втручання. Проблемні питання соціальної реабілітації». Захід відбувся за підтримки ЮНІСЕФ.

Під час засідання «круглого столу» обговорено питання соціального захисту осіб з інвалідністю, особливості соціального захисту та соціальної реабілітації дітей, соціалізацію осіб з інвалідністю в умовах децентралізації, проблеми охорони здоров’я, освіти та інші актуальні питання.

Участь у засіданні взяли 25 представників закладів та організацій області, які займаються питаннями соціальної реабілітації осіб з інвалідністю, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, експерт міжнародної організації ЮНІСЕФ Фатіма Яндієва, представники департаментів охорони здоров’я, освіти, Луганського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, центрів соціальної реабілітації області, міжнародних організацій.

Нажаль, тенденція в Луганській області така, що ми спостерігаємо збільшення кількості осіб з інвалідністю щороку та зростання кількості дітей, які потребують реабілітаційних послуг. Окрім того, поява нових категорій дітей, які потребують негайного втручання та надання їм комплексу реабілітаційних послуг зумовлює необхідність впровадження в області послуги раннього втручання. Сьогодні вона надається лише в 3-х центрах соціальної реабілітації області.

Наразі в Луганській області перебувають на обліку управлінь соціального захисту населення 26,5 тисяч осіб з інвалідністю, із яких близько 2 тисяч – діти.

Під час обговорення було визначено основні пріоритети роботи на 2018 рік.

 

Тетяна Фролова