Прес-центр5 жовтня 2017, 09:10

На Луганщині розпочато серію тренінгів для чотирьох груп прийомних батьків та батьків-вихователів

Луганський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Луганським обласним відділенням Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко» та Службою у справах дітей Луганської обласної держадміністрації розпочинає проведення серії тренінгів для чотирьох груп прийомних батьків та батьків-вихователів з метою посилення виховного потенціалу прийомних батьків, батьків-вихователів, підвищення рівня їх компетентності, профілактики емоційного вигорання. У цьому році 143 прийомних батьки і батьки-вихователі регіону підвищать свій виховний потенціал.

 

4 жовтня 2017 року на базі Рубіжанського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді стартувало навчання першої групи прийомних батьків та батьків-вихователів.

 

Навчальна програма розроблена з урахуванням питань, пропозицій та запитів самих прийомних батьків. Формою проведення курсів були обрані тренінгові заняття, за допомогою яких розкриваються потенційні можливості учасників через взаємодію у групах, роботу в одній команді, відкриття внутрішніх ресурсів та самоаналіз, безпосередню участь у завданнях, відкритість у висловлюваннях своїх думок, інтенсивне спілкування в неформальній та довірливій обстановці.

 

Кожен з учасників має можливість отримати індивідуальну консультацію психолога та психотерапевта, одержати корисні та вичерпні відповіді на численні запитання стосовно особливостей вікового розвитку, ефективних методів виховання дітей, доступності медичних, психологічних, юридичних послуг.

 

За результатами проходження підвищення кваліфікації прийомні батьки, батьки-вихователі отримують свідоцтва про проходження курсів підвищення кваліфікації за Програмою навчання для прийомних батьків та батьків-вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу, затвердженої Мінсім’ямолодьспорту України.

 

Інна Щукіна