Прес-центр25 листопада 2015, 12:11

На Луганщині стартував обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

25 листопада розпочалася щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до подолання насильства в сім'ї, підвищення рівня обізнаності населення із зазначених проблем, активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, установ і організацій щодо викорінення різних форм насильства. Важливою метою також є формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

 

Луганщина традиційно долучається до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Тематичними заходами охоплені всі міста й райони області. У перший день акції в області проводяться засідання координаційних рад при місцевих органах влади, до повноважень яких входить попередження насильства, просвітницькі заходи, тренінгові заняття та семінари для молоді.

 

Протягом усього періоду акції до 10 грудня 2015 року на Луганщині проходитимуть молодіжні флеш-моби, конкурси художніх творів та малюнків, інші цікаві заняття, метою яких є привернення уваги підростаючого покоління до проблематики насильства та формування ненасильницького світогляду. Практичними і теоретичними заняттями будуть охоплені й соціальні працівники, соціальні педагоги та практичні психологи. У Міловському районі з 25 листопада по 10 грудня поточного року відбудеться конкурс добрих справ – акція «Зробімо світ добрішим» для учнів середніх та старших класів.

 

У Новопсковському районі відбудеться флеш-акція «STOP-НАСИЛЬСТВО!», у рамках якої будуть проведені виховні години, тематичні класні години, диспути «Я – ЛЮДИНА», виставка-конкурс дитячого малюнку «Я хочу жити без насильства», виготовлення буклетів.

 

Результатом акції має стати утвердження принципів ненасильництва у суспільстві та зменшення випадків цього явища як у регіоні, так і у всій країні.

 

Яна Соловйова