Прес-центр26 листопада 2018, 15:11

На Луганщині створено мурал «Життя без насильства»

На Луганщині в місті Рубіжне в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відкрито мурал «Життя без насильства». Мурал створено на стіні Рубіжнської загальноосвітньої школи № 9 з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Рубіжанської міської ради та Фонду ООН у галузі народонаселення.

Ескіз малюнку для нанесення на стіну обрано із числа переможців конкурсу малюнку, який був проведений серед учнів школи в рамках акції.

Відкриваючи захід, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук зазначила, що на Луганщині акція «16 днів проти насильства» завжди проходить активно. Вона зазначила, що протягом 9 місяців поточного року на Луганщині зафіксовано більше 2300 офіційних звернень із приводу вчинення домашнього насильства. В умовах конфлікту, який, на жаль, триває в області, тематика насильства загострюється.

Заступник Рубіжанського міського голови Любов Сидоренкова закликала усіх присутніх бути небайдужими до чужої біди та не замовчувати факти насильства. Координатор з питань гуманітарного реагування в Луганській області Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Висоцька вручила подарунки дітям, які приймали участь у конкурсі малюнку. Радник з питань примирення та соціальної єдності Програми розвитку ООН Ганна Борова передала подарунки у вигляді настільного хокею поліцейському, який присвячує свій вільний час заняттям із дітьми міста.

Наприкінці заходу усі бажаючі долучилися до завершення створення муралу та залишили свій помаранчевий відбиток на стіні на знак підтримки ідеї ненасильства, адже саме помаранчевий в усьому світі визнано кольором несприйняття цього явища.

Яна Силкіна