Прес-центр15 лютого 2018, 08:02

На Луганщині триває проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо попередження насильства

На Луганщині продовжується серія виїзних інформаційних заходів у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району, що знаходиться на лінії розмежування та має найбільшу кількість звернень з приводу домашнього насильства серед районів області, визначено контактних осіб із числа місцевих мешканців. Вони пройшли відповідне навчання з метою надання первинної допомоги постраждалим, роз’яснення їх прав, перенаправлення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

У рамках проекту Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та партнерськими організаціями Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger у громадах, де працюють контактні особи, протягом лютого-березня проводяться інформаційні виїзні заходи. Метою зустрічей є ознайомлення місцевих мешканців із тематикою домашнього насильства та насильства за ознако статі, структурами і службами, що надають допомогу постраждалим, а також інформування про додаткове джерело допомоги – контактні особи, які також можуть надавати кваліфіковану підтримку.

13 лютого 2018 року за участю представників Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА та Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги проведено другий виїзний захід у селищах Малорязанцево та Вовчоярівка Попаснянського району. До інформаційних заходів залучено школярів старших класів, вчителів, батьків, керівництво селищної ради та небайдужих мешканців громад. Про проблематику насильства та шляхи допомоги розповіли фахівці управління соціального захисту населення, відділу освіти, відділу охорони здоров’я, служби у справах дітей Попаснянської райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, підрозділу Національної поліції, бюро безоплатної вторинної правової допомоги, мобільної бригади психосоціальної допомоги.

Інформаційні заходи в рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» триватимуть і надалі. Наступні заходи заплановано провести в місті Гірське та селищі Новоіванівка Попаснянського району
20 лютого поточного року.

Яна Соловйова