Прес-центр30 жовтня 2018, 10:10

На Луганщині відбулася зустріч із громадськими й міжнародними організаціями щодо проведення акції «16 днів проти насильства»

На Луганщині розпочато підготовку до проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що триває із 25 листопада до 10 грудня і покликана привернути увагу до проблематики домашнього насильства й насильства за ознакою статі, формування нульової толерантності в суспільстві до цих явищ.

Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації як координатором на регіональному рівні напрямку попередження й запобігання насильства налагоджено тісну співпрацю із громадськими й міжнародними організаціями, які працюють у цій сфері.

26 жовтня 2018 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення ОДА та Фонду ООН у галузі народонаселення, які є співголовами регіонального саб-кластеру із запобігання ґендерно обумовленого насильства, проведено робочу зустріч із партнерськими організаціями з метою обміну інформацією щодо запланованих заходів та подальшої їх координації. Участь у зустрічі взяли представники організацій ООН Жінки, ОБСЄ, Радниця з питань ВПО Міністерства ТОТ та Міністерства соціальної політики України в Луганській області, фахівці Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді й Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги. Учасники поінформували про заплановані активності, узгодили дати їх проведення, категорії учасників, обговорили напрямки підтримки та співпраці в рамках проведення заходів.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації будуть узагальнені усі пропозиції з метою формування плану обласних заходів. Підготовча робота щодо відзначення акції на гідному рівні триває.

Яна Соловйова