Прес-центр28 березня 2017, 17:03

На Луганщині відкрився дитячий центр соціально-психологічного підтримки в рамках проекту «Генерація UA»

28 березня 2017 року на базі Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості відкрився дитячий центр соціально-психологічного підтримки у рамках проекту «Генерація UA», що реалізується проектом «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: доручення внутрішньо переміщених осіб до активних учасників процесу».

 

Ініціаторами виступили Дитячий Фонд Німеччини і Міжнародний Благодійний Фонд «Жовто-блакитні крила» за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

 

В урочистому відкритті дитячого центра взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, координатор програми Дитячого Фонду Німеччини в Україні Богдан Андрощук, керівник проекту «Генерація UA» Людмила Чуркіна та директор Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості Ніна Буряк. Проект «Генерація UA» створений для дітей, які постраждали внаслідок військових дій на сході України, а також для дітей-сиріт із багатодітних та малозабезпечених родин, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та дітей з особливими проблемами.

 

У січні здійснені мобільні виїзди до дитячих закладів у місті Гірське, смт Станиця Луганська та Новоайдар, селі Передільськ. Також старшокласникам із шкіл Сєвєродонецька, Лисичанська, Новопскова на тренінгах розповіли про антикорупцію та соціальне підприємство. Крім того, на базі дитячого центра «Генерація UA» відкрилися студії «Media Generation», фото-школа «Правила фотографії та як їх порушувати» й «Школа перекладу». Найближчим часом запрацюють «Студія перукарської майстерності» та клуб «Пошиваки». Ще один важливий напрямок роботи центру реалізується через знайомство місцевих дітей з їх однолітками, які проживають у різних регіонах України. Такі тематичні виїзди під гаслом «Караван Дружби» проводяться тричі ні рік для дітей, які навчаються в центрі «Генерація UA». Цього року планується об’єднані виїзди дітей із Одеси, Сєвєродонецька та Харкова, де знаходяться ці центри.

 

За матеріалами прес-служби обласної військово-цивільної адміністрації