Прес-центр10 листопада 2015, 13:11

На Марківщині обговорили особливості зайнятості осіб старше 45 років

5 листопада 2015 року в Марківському районному центрі зайнятості вже вкотре відбувся профконсультаційний семінар “Особливості зайнятості осіб старше 45 років”. Метою заходу стало навчання безробітних громадян вмінню подолання стереотипів щодо можливості кар’єрного зростання осіб старше за 45 років, мотивування до навчання впродовж життя та подальшого розвитку професійної кар’єри.

 

Від дискримінації по віковому цензу не застрахований ніхто. Причина приховується не тільки в менталітеті старшого покоління, але і в стереотипах роботодавців. Однак, звинувачувати роботодавців не самий кращий вихід із ситуації, адже вони, перш за все, дбають про матеріальні статки власної фірми, керуючись стереотипами, що молоді спеціалісти швидше впораються з поставленими завданнями, завдяки своєму віку. Тому, якщо тобі за 45 років, важливо вміти переконувати роботодавця в тому, що ви конкурентоспроможні, маєте бажання вчитися новому, оволодівати новими технологіями тощо. Окрім того, в 40-50 років людина спокійна, надійна, досвідчена і все ще повна енергії.

 

Учасники профорієнтаційного заходу мали можливість ще раз переконатися у важливості правильно виконаної презентації себе роботодавцю і вмінню бути сучасною, розкутою людиною під час співбесіди.

 

За інформацією Марківського аронного центру зайнятості