Прес-центр19 грудня 2017, 13:12

На засіданні Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення звітували про роботу із попередження домашнього насильства

18 грудня 2017 року в рамках засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації звітувала про проблематику домашнього насильства в області, правові й організаційні основи його попередження. Перш за все, членів ради поінформували про прийняття Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», його основні нововведення.

Завідувач сектору сімейної політики Департаменту розповіла про основну проведену роботу в напрямку попередження домашнього насильства, зокрема, про підсумки щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», надала статистичну інформацію щодо кількості звернень із приводу насильства в сім’ї. Так, за 9 місяців поточного року зафіксовано 1080 звернень, у той час як за весь минулий рік було 930 звернень. Поінформовано про реалізацію пілотного проекту в Попаснянському районі щодо надання оперативної допомоги постраждалим від домашнього та ґендерно обумовленого насильства. Основними інструментами попередження та оперативного реагування є обласна Координаційна рада з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, регіональний саб-кластер з питань ґендерно обумовленого насильства, вісім мобільних бригад психосоціальної допомоги, п’ять кабінетів анонімної медико-психологічної допомоги постраждалим, що працюють за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення. Окремо наголошено на реалізації Національного та Регіонального планів заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та співпраці із об’єднаними територіальними громадами.

Заступник голови облдержадміністрації, голова МКМР Ольга Лішик підкреслила, що протягом останнього часу Департаментом соціального захисту населення ОДА спільно із партнерами проведено масштабну роботу в напрямку попередження насильства, зокрема, інформаційно-роз'яснювальну. За підсумками, прийнято рішення продовжити діяльність у зазначеному напрямку, зокрема, й надалі проводити виїзні засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми та посилити співпрацю з ОТГ.

Яна Соловйова