Прес-центр2 лютого 2018, 13:02

Новітні технології служби зайнятості: впровадження кейс-менеджменту

30 січня в Лисичанському міському центрі зайнятості відбувся круглий стіл із соціальними партнерами за темою: «Соціальний супровід зареєстрованих безробітних при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс-менеджменту. Складання карти соціальних послуг». Участь у заході взяли фахівці управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради, Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), служби у справах дітей, відділу освіти Лисичанської міської ради, Лисичанського бюро правової допомоги, Лисичанської міської організації Товариства Червоного Хреста України, Лисичанської міжрайонної МСЕК, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лисичанської міської ради та наркологічного відділення Луганського обласного наркологічного диспансеру.

Під час проведення заходу соціальним партнерам центру було презентовано модель послуг сприяння працевлаштуванню за підходом кейс-менеджменту, нові підходи та інструменти при працевлаштуванні зареєстрованих безробітних: профілювання, кейс-менеджмент, соціальний супровід.

З урахуванням потреб клієнтів служби зайнятості було окреслено коло допоміжних та підтримуючих зайнятість послуг, алгоритм направлення безробітної особи до організацій-соціальних партнерів.

За підсумками засідання учасники заходу домовились щодо співпраці з питань надання соціальних послуг для вразливих на ринку праці груп населення, конкретизували зміст послуг та надали первинну інформацію для складання карти соціальних послуг.

За матеріалами Лисичанського міського центру зайнятості