Прес-центр15 серпня 2018, 17:08

Обговорено забезпечення стійкості послуг мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства на Луганщині

14 серпня 2018 року в Луганській облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та представників МБФ «Української фундація громадського здоров’я» Оксани Нестерової і Олени Єсипенко. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук та представники Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Під час зустрічі обговорено питання забезпечення стійкості послуг, що надаються фахівцями мобільних бригад психосоціальної допомоги у громадах Луганщини. Наразі в області з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки ЮНІСЕФ та МБФ «Української фундація громадського здоров’я» працюють вісім мобільних бригад, до складу яких входять кваліфіковані психологи та соціальні працівники, які надають допомогу жінкам, чоловікам, хлопчикам та дівчатам у випадках домашнього та ґендерно обумовленого насильства. Мобільні бригади працюють у містах Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, а також у Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах. У ході наради обговорено проведення локальних фокус-груп та зустрічей у населених пунктах, де працюють мобільні бригади, задля розгляду подальшої стійкості їх роботи за підтримки місцевих органів влади. Проведення таких зустрічей заплановано у вересні-жовтні поточного року.

Оксана Нестерова зазначила, що наразі підготовано проекти положень про притулки для осіб, постраждалих від насильства, та про мобільні бригади психосоціальної допомоги, що значно полегшить організацію роботи в цих напрямках.

Ольга Лішик підкреслила важливість організації змістовного дозвілля населення для попередження та профілактики домашнього й ґендерно обумовленого насильства.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю з метою забезпечення спроможності мобільних бригад та збереження наявного кадрового потенціалу.

Яна Соловйова